Sram X01 Eagle AXS 52T

Sram X01 Eagle AXS achterderailleur is enorm sterk en zeer geschikt voor trail en enduro. Met een cassette mogelijkheid tot 52 tanden kan je in een laag verzet ook de berg weer op. Zelfs bij een val is deze derailleur in staat de schade te verkleinen. De accu is uitwisselbaar met die van je RockShox AXS dropper. 

499,95

Beschikbaar via nabestelling

SKU 00.7518.126.002 Category

Beschrijving

SRAM X01 Eagle AXS Carbon Oxy Red

Sram X01 Eagle AXS achterderailleur is enorm sterk en zeer geschikt voor trail en enduro. Met een cassette mogelijkheid tot 52 tanden kan je in een laag verzet ook de berg weer op. Zelfs bij een val is deze derailleur in staat zijn schade te verkleinen. De accu is uitwisselbaar met die van je RockShox AXS dropper. 

SRAM EAGLE X01 AXS achterderailleur

De Eagle AXS achterderailleur is meer dan een mechanische achterderailleur met accu en motor – het is het centrum van het gehele AXS-systeem. Zuiver ingesteld schakelt hij nog stiller en preciezer en zorgt zo voor nog meer duurzaamheid. In tegenstelling tot de mechanische versie heeft de AXS derailleur een kortere schakelkooi, die 10 mm meer bodemvrijheid en meer kettingomwikkeling aan de cassette biedt. Met één druk op de knop wordt er direct geschakeld, zelfs onder de kettinglast van de beste atleten.

De Eagle AXS achterderailleur is zo intelligent, dat hij zich met zijn ongelooflijk veerkrachtige Overload Clutch beschermt tegen invloeden van buitenaf. Is er sprake van een ongeval dan wordt de motortransmissie uitgeschakeld en kan de derailleur zich vrij bewegen. Vervolgens keert hij onmiddellijk terug naar zijn vorige positie, om een naadloze rijervaring te garanderen. De Overload Clutch dient ter bescherming van de schakelmotor van de derailleur. Hiernaast beschermt deze ook de derailleur en het schakeloog tegen beschadiging. Een zeer nuttig neveneffect.

De AXS App

Met de AXS App software kan je de Eagle AXS programmeren en personaliseren volgens je eigen voorkeuren. Met deze app kun je de Controller-toewijzingen voor schakelopdrachten en je AXS Reverb-zadelpen direct vanaf je mobiele telefoon aanpassen. Laat uw linker Controller omhoog of omlaag schakelen. Wijs je AXS-compatibele Reverb een toets toe, die voor jou het meest intuïtief aanvoelt. AXS geeft de fietser voor het eerst de digitale mogelijkheden om de bediening vrij aan te passen, te personaliseren en te verbeteren. Zo kun je je eigen Eagle AXS “vingerafdruk” maken.

Aanvullende gegevens:
  • Beschermingsklasse IP69K (stofdicht en waterdicht)
  • met kooivergrendeling voor het vergrendelen van de kooi voor het eenvoudig verwisselen van wielen
  • Overbelasting koppeling ter bescherming van de achterderailleur
  • met 10 mm meer bodemvrijheid
  • X-Horizon-regeling
  • met aluminium kooi
  • zonder batterij
  • Compatibel cassette: Sram Eagle 10-52T en 10-50T
  • Compatibel: SRAM XX1 en X01 Eagle AXS groupsets
  • Levering zonder SRAM-accu, bestel s.v.p. artikelnummer 705375.

Nog niet overtuigd? Kan dan hier: SRAM Eagle AXS

Bestel gelijk je SRAM accu of je Rockshox Reverb AXS zadelpen mee. 

Extra informatie

MERK

SRAM