Smith convoy MIPS wit | MTB helm

De Smith Convoy mips white is een hele goede mountainbike helm die aanvoelt alsof hij voor jou maat is gemaakt. Aan te passen aan jouw hoofd door het VaporFit ™ -systeem. Voldoet aan alle eisen als het om comfort en bescherming gaat.

69,95

Wissen
SKU Smith CONVOY MIPS | WHITE Category

Vergelijkbaar:

Beschrijving

De Smith Convoy mips white is een mountainbike helm die aanvoelt alsof hij voor jou op maat is gemaakt. Met een draai aan de knop past het VaporFit ™-systeem zich rond jouw hoofd aan. Als het om comfort en bescherming gaat voldoet de helm aan alle eisen. Het heeft een MIPS® voering systeem en biedt alle ventilatie die je nodig hebt tijdens de heetste dagen op het parcours. Naast eenvoudige integratie met MTB Goggles, beschikt het ook over kanalen aan de buitenkant waarin je jouw zonnebril kunt opslaan als de schemering begint.

INMOLD

De binnenschaal wordt onder hoge druk en grote hitte onder de buitenschaal gespoten om een volledige verbinding te bewerkstelligen. Daardoor is de helm uiterst stabiel en licht.

VAPORFIT

Individueel met een draaiknop bedienbaar verstelsysteem met 5 cm verstelbereik. Aanpassing mogelijk in zowel de hoogte als omvang.

AIREVAC

Ventilatieopeningen in het voorste deel van de helm maken een ventilatiestroom mogelijk. Koele lucht komt in het ventilatiesysteem, overtollige warmte verlaat de helm door openingen in de achterkant. De constante luchtstroom zorgt voor veel draagcomfort met optimale temperatuurregulatie.

Bescherming

Lichtgewicht in-mold constructie

MIPS® Brain Protection System vermindert rotatiekrachten veroorzaakt door schuine botsingen op het hoofd

CPSC en CE EN 1078 gecertificeerd

AS / NZS2063 gecertificeerd

Fit / Integratie

Ontworpen voor ultieme integratie met Smith Performance-brillen en -brillen voor maximaal comfort, ventilatie en opberggemak

AirEvac ™ -ventilatiesysteem integreert met Smith-brillen voor condensvrije lenzen

Het VaporFit ™ instelsysteem van de draaiknop biedt 270 graden aanpassing van de pasvorm

Kenmerken

2 vaste ventilatieopeningen voor een consistente luchtstroom

Geïntegreerd vizier

Performance comfort voering

Lichtgewicht enkellaagse singelband met laag volume

Gewicht (maat M, MIPS®): 11 oz / 300 g

 

Klik hier voor andere helmen.

Extra informatie

MERK

SMITH

MAAT

51 – 55 cm, 55 – 59 cm, 59 – 62 cm

Wat is MIPS?

WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een systeem van glijdende vlakken in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen. Het risico op hoofdletsel door roterende krachten wordt zo gereduceerd.

WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.

HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem van glijdende vlakken dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.