Shimano Deore XT M8100 i-spec ev pm | achter

159,95

SKU IM8100JRRXRA170 Category

Beschrijving

SHIMANO DEORE XT M8100 I-SPEC EV PM | ACHTER

SHIMANO DEORE XT M8100 is waarschijnlijk de beste en meest veelzijdige rem van Shimano en een pionier in zijn klasse in de M8100-versie. Door het brede scala aan toepassingen en de betrouwbaarheid is het voor veel mountainbikers de eerste keuze.

Dankzij Servo Wave-technologie schittert de rem met een snelle respons en een zeer goed drukpunt. Het ontluchten gaat heel gemakkelijk door middel van eenrichtingsontluchting, maar is meestal alleen nodig bij het inkorten van de remleiding. Door de nieuwe opstelling van de klem op het stuur is er wat ruimte voor bijvoorbeeld afstandsbedieningshendel gewonnen. Bovendien zou de stijfheid aanzienlijk kunnen worden verhoogd.
De ergonomisch gevormde hendels zijn optimaal met één of twee vingers te bedienen en zonder gereedschap binnen handbereik te verstellen. Op de remhendels kan een Shimano shifter met I-Spec EV gemonteerd worden om de extra beugel voor de hendel te sparen.

De Deore XT Remklauw is de oplossing voor alle remproblemen. Hij grijpt krachtig aan, maar kan in combinatie met de BL-M8100 remhendel zeer nauwkeurig gedoseerd worden. De constructie is ontworpen voor snelle warmteafvoer. Dit kan verder worden ondersteund door het gebruik van ICE-Tech remblokken met koelribben. Dus langere runs in het hooggebergte zijn zeker. Dankzij de postmount is montage eenvoudig en onderhoud geen rocket science met het reeds genoemde eenrichtings-ontluchtingssysteem.

Technische specificaties:

beoogd gebruik: Cross Country, Marathon, Tour, All Mountain
Materiaal remklauw: aluminium
Materiaal remhendel: aluminium
Materiaal behuizing: aluminium
Materiaal bevestigingsschroeven: staal
Zuiger: 2
Remmontage: Postmount
aanbevolen remschijf: RT-MT800 (optioneel)
Remmedium: minerale olie
Remleiding: kunststof
Remblok: G03 hars (organisch)
Remhendelversie: 1-vinger
Greepbreedteverstelling: ja, via stelwieltjes
Drukpuntinstelling: nee
Montage: links
Klem: gespleten
Kabellengte: 1700 mm
De kleur zwart

Gewicht volgens de fabrikant: 284 g

Extra informatie

MERK

SHIMANO